Οι άντρες παίρνουν βαριά τον χωρισμό - Plus365

PLUS365

Breaking

Home Top Ad

Οι άντρες παίρνουν βαριά τον χωρισμό

Οι άντρες παίρνουν βαριά τον χωρισμό ...Αυτό που μέχρι τώρα ήταν κοινή πεποίθηση είναι πως οι άνδρες είναι αναίσθητοι μετά από έναν χωρισμό, με τις γυναίκες να στεναχωριούνται περισσότερο.

Βέβαια, ρόλο παίζει και το ποιος έβαλε το τέλος αλλά και τα συναισθήματα που υπήρχαν. Ωστόσο, το συνηθισμένο είναι οι άντρες να γίνονται πιο γρήγορα καλά μετά από έναν χωρισμό σε σύγκριση με τις γυναίκες. Ή μήπως όχι;

Μελέτες έχουν δείξει πως οι άντρες ξεπερνούν με δυσκολία έναν χωρισμό και μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν τον ξεπερνούν ποτέ, ακόμα και αν προχωρούν στη ζωή τους.

Μελέτη διαπίστωσε πως κατά μέσο όρο, οι άντρες αισθάνονται την απώλεια μιας σχέσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ότι οι γυναίκες.
Παλιότερη έρευνα, δε, ανέφερε πως οι γυναίκες έδειξαν σημάδια αυξημένης εξωστρέφειας μετά από έναν χωρισμό, ενώ οι άντρες έγιναν λιγότερο ενσυνείδητοι και περισσότερο ασταθείς συναισθηματικά, καθώς βρήκαν τον χωρισμό αποθαρρυντικό.

Ο Κρεγκ Μόρις, ερευνητικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιου του Μπινγκχάμπτον υποστήριξε σχετικά με την μελέτη: «Ο άντρας είναι πιθανό να αισθανθεί βαθιά απώλεια και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. 
 
Αυτό γιατί σκέφτεται πως θα πρέπει να αρχίσει να είναι και πάλι ανταγωνιστικός για να αντικαταστήσει αυτό που έχασε ή ακόμα χειρότερα γιατί θα σκέφτεται πως η απώλεια είναι αναντικατάστατη».

Οι άντρες παίρνουν βαριά τον χωρισμό

AD