Έτσι θα καταλάβεις αν έχεις αργό μεταβολισμό!

Έτσι θα καταλάβεις αν έχεις αργό μεταβολισμό!

Έτσι θα καταλάβεις αν έχεις αργό μεταβολισμό!... Παρατήρησε το σώμα σου και δες τι συμβαίνει με τους ρυθμούς καύσεις του λίπους σου

Ο μεταβολισμός είναι ένας από τους πιο βασικούς μηχανισμούς λειτουργίας του σώματος μιας και είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση του βάρους του. Αν ο ρυθμός του είναι γρήγορος, τότε οι καύσεις γίνονται γρήγορα και άλλα το λίπος φεύγει πιο εύκολα, ενώ αν είναι αργός το λίπος συσσωρεύεται και έτσι μπαίνουν κιλά στο σώμα.

Αν λοιπόν θέλεις να χάσεις βάρος και όσο και αν προσέχεις τη διατροφή σου αυτό δε συμβαίνει, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον μεταβολισμό σου. Πως όμως μπορείς να ξέρεις πότε και αν αυτός λειτουργεί σωστά;
Αρχικά, το φούσκωμα είναι ένδειξη ό,τι ο μεταβολισμός σου πρέπει να αφυπνιστεί. Νιώθεις σαν να έχεις καταπιεί όλον τον αέρα του κόσμου μετά από κάθε γεύμα σου και η κοιλιά και το στομάχι σου είναι έτοιμα να σκάσουν; Τότε μάλλον κάτι δεν γίνεται σωστά στη διαδικασία της πέψης και οφείλεις να το ψάξεις. Δυστυχώς, τα γαστρεντερολογικά προβλήματα οδηγούν σε σωματικούς πόνους και στο αίσθημα της κούρασης, ενώ δυσκολεύουν και την καθημερινότητα σου.

Επιπλέον, αν προσπαθείς πολύ καιρό να χάσεις βάρος και όσο αυστηρές και αν είναι οι δίαιτες που κάνεις, δε βλέπεις καμία διαφορά, τότε αυτό σημαίνει ό,τι ο μεταβολισμός σου δεν έχει τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να κάνει τις καύσεις που χρειάζονται και να αδυνατήσεις.

Τέλος, ένα ακόμα σημάδι που σου στέλνει ο οργανισμός σου είναι οι ανεξήγητες υπογλυκαιμίες. Νιώθεις συχνά εκεί που κάθεσαι ό,τι πρέπει να φας οπωσδήποτε κάτι γλυκό, διαφορετικά θα λιποθυμήσεις; Αυτό συμβαίνει γιατί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου έχουν τρελαθεί και πρέπει να ρυθμίσεις το μεταβολισμό σου προκειμένου αυτή η κατάσταση να σταματήσει.
Αυτή η τάση της ακατάπαυστης πείνας και η επιθυμία να την κατευνάσεις με ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει, υποδηλώνει ό,τι πρέπει να μπεις σε μια σειρά με υγιεινά και συχνά γεύματα, ώστε να ρυθμίσεις τον μεταβολισμό σου.

Έτσι θα καταλάβεις αν έχεις αργό μεταβολισμό! | E-Daily.gr 

Έτσι θα καταλάβεις αν έχεις αργό μεταβολισμό!... Παρατήρησε το σώμα σου και δες τι συμβαίνει με τους ρυθμούς καύσεις του λίπους σου