Πώς να μετατρέψουμε τις αδυναμίες μας σε προτερήματα - Plus365

PLUS365

Breaking

Home Top Ad

Πώς να μετατρέψουμε τις αδυναμίες μας σε προτερήματα

Πώς να μετατρέψουμε τις αδυναμίες μας σε προτερήματα... «Κανείς δεν είναι τέλειος» λέει ο λαός... μια αλήθεια που μπορεί όμως να στήσει παγίδες στη ζωή σας! 

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αδυναμίες, αφού όλοι αν κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας θα βρούμε έναν καλύτερο άνθρωπο.

Πόσες φορές έχετε δει ανθρώπους με αδιόρθωτες αδυναμίες να μένουν πίσω στη ζωή τους και να έχουν χαλάσει καριέρα αλλά και σχέσεις; Θυμηθείτε, υπάρχουν τρόποι για να αντιστρέψετε τις αδυναμίες σε προτερήματα και να ελέγχετε τη συμπεριφορά σας...

Βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε πραγματικά την αλλαγή

Οι περισσότεροι άνθρωποι προχωράνε προς την αλλαγή επειδή θέλουν, είτε να ευχαριστήσουν κάποιον, είτε να ταιριάζουν σε μια συγκεκριμένη κοινωνική θέση.

Για να μπορέσετε, όμως, να μετατρέψετε τις αδυναμίες σας σε προτερήματα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτή η διαδικασία θα βελτιώσει αποκλειστικά τον εαυτό σας! Μερικές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να σκεφτούμε ότι η «κόλαση» αποτελεί έναν τρόπο ζωής και ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Λάθος! Εσείς ορίζετε την τύχη σας... κρατήστε την στα χέρια σας.

Προσδιορίστε τις προσωπικές αδυναμίες σας

Η ειλικρίνεια προς τον εαυτό σας αποτελεί το πρώτο αναγκαίο βήμα για να μπορέσετε να στρέψετε τις αδυναμίες σας... προς τη βελτίωση σας. Γράψτε σε ένα χαρτί όσες αδυναμίες εντοπίζετε, αναγνωρίστε τη λύση και σκεφτείτε όσα παράπονα έχετε λάβει μέχρι τώρα στη ζωή σας.

Άλλωστε, μόλις αναγνωρίσουμε το πρόβλημα, τότε έχουμε τη δυνατότητα να σκεφτούμε τρόπους για να το ξεπεράσουμε. Στο τέλος φέρτε στο μυαλό σας τις δεξιότητες και τις ικανότητες σας, σύμφωνα με το χαρακτήρα αλλά και τις επιλογές σας. Βλέπετε; Έχετε και πολλά θετικά στοιχεία σαν «όπλα»!

Σκεφτείτε θετικά για τον εαυτό σας

Η θετική σκέψη θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξει η προσωπικότητά σας, αλλά ότι θα πρέπει να έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά ταλέντα και ικανότητες... χρησιμοποιήστε τα! Άλλωστε, έχετε ήδη περάσει στο επόμενο επίπεδο εφόσον έχετε εντοπίσει ειλικρινά τις αδυναμίες σας.

«Αντιστρέψτε» το σενάριο της ζωής σας

Χρησιμοποιήστε τη σωστή τεχνική, ώστε να απομακρυνθείτε από τις αδυναμίες σας. Για παράδειγμα, αν δεν μπορείτε να προγραμματίσετε μακροπρόθεσμα σχέδια, προσπαθήστε να τα «σπάτε» σε μικρότερα έργα.

Αυτό με την πάροδο του χρόνου μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε μπροστά στη ζωή σας. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δεν θα αποτύχετε αλλά δεν θα επιβάλλετε κιόλας αμέσως την αλλαγή στον εαυτό σας. Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε το μειονέκτημά σας και σιγά σιγά να το μετατρέψετε σε πλεονέκτημα!

Ξεπεράστε το φόβο της αποτυχίας

Ο φόβος πολλές φορές περιορίζει τις προσπάθειές μας για επιτυχία στη ζωή. Ωστόσο, η επιμονή αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας, που μπορεί να μετατρέψει την αδυναμία σε δύναμη. Μην φοβάστε να κάνετε λάθη στην πορεία μιας αλλαγής, καθώς αυτό θα σας «ανοίξει» το δρόμο προς τη βελτίωση. Μην μένετε μακριά από αυτό που είστε...

Επιλέξτε φίλους που σας ισορροπούν

Η μεγαλύτερη πολυτέλεια της ζωής είναι να έχετε γύρω σας ανθρώπους που ισορροπούν το χαρακτήρα σας! Φίλοι, σύντροφοι ή και μέλη της οικογένειάς σας μπορούν να «εξουδετερώνουν» τις αδυναμίες σας. Λέγεται συχνά ότι τα αντίθετα έλκονται, αλλά η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι εξισορροπούν το ένα το άλλο. Έτσι, όταν έχετε δίπλα σας αυτούς τους ανθρώπους... οι αδυναμίες σας σιγά σιγά θα εξαλείφονται.

Ζητήστε βοήθεια, επαγγελματική ή φιλική

Η ψυχανάλυση δεν είναι σήμερα ούτε ντροπή, ούτε ταμπού! Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό και χρειάζονται την καθοδήγηση κάποιου επαγγελματία, ώστε να βρουν την πηγή του «κακού» μέσα τους. Βέβαια, σε ορισμένες περιπτώσεις ένας φίλος, ένα βιβλίο ψυχολογίας ή κάποιο σεμινάριο μπορεί να σας βοηθήσει να παραδεχτείτε τις αδυναμίες σας.

Ωστόσο, υπάρχουν και προβλήματα πιο σοβαρά που χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια, όπως είναι οι εθισμοί, η χαμηλή αυτοπεποίθηση ή η βία.

Βελτιώστε την κατανόησή σας

Η κατανόηση είναι ένα είδος αντοχής, το οποίο ξεχωρίζει τους νικητές από τους χαμένους της ζωής! Σκεφτείτε τις αδυναμίες σας ως σταγόνες που ξεχειλίζουν ένα ποτήρι και αναλογιστείτε πως μπορείτε να διορθώσετε την υπερχείλιση του ποτηριού.

Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη και κατανοήστε όλους τους στόχους και τις κινήσεις σας προς την επιτυχία. Προσοχή! Αν δεν κάνετε τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό σας δεν θα πάρετε και τις αληθινές απαντήσεις...

Μαθήματα αυτοπεποίθησης... από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν

Και όμως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν απέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις στο κολέγιο μηχανικής! Είχε ένα «άστρο» στη ζωή του και μοναδικά ταλέντα, όμως προφανώς δεν ήταν γραφτό να γίνει μηχανικός. «Η ζωή συνεχίζεται» και ποτέ δεν γνωρίζετε αν σας περιμένει μια φωτεινή καριέρα στο μέλλον. Μην το βάζετε κάτω, προσπαθήστε να μετατρέψετε τις αδυναμίες σας... σε ικανότητες.

Λιάνα Γεωργουλοπούλου, : http://www.flowmagazine.gr

AD