Πώς το φλερτ σας να έχει αποτέλεσμα μέσα σε 12 λεπτά - Plus365

PLUS365

Breaking

Home Top Ad

Πώς το φλερτ σας να έχει αποτέλεσμα μέσα σε 12 λεπτά

Πώς το φλερτ σας να έχει αποτέλεσμα μέσα σε 12 λεπτά ...Ποια σημάδια θα πρέπει να προσέξετε...


Μια ομάδα ερευνητών αποφάσισε να μελετήσει προσεχτικά την "επιστήμη του φλερτ", για να ανακαλύψει τι είναι αυτό που κάνουν οι άνθρωποι, όταν νιώσουν έλξη για κάποιον άλλον.


Το "παιχνίδι" φαίνεται ότι ξεκινά πάντα με τα "παραδοσιακά" κομπλιμέντα και καταλήγει με έντονη εκφραστικότητα μέσα από χειρονομίες με τα χέρια, υποστηρίζουν οι ερευνητές, επικεφαλής των οποίων ήταν ο επίκουρος καθηγητής επικοινωνίας από το πανεπιστήμιο του Κάνσας, Dr Jeffrey Hall.

Η ομάδα του συγκέντρωσε 102 ετεροφυλόφιλους άντρες και γυναίκες, οι οποίοι δε γνωρίζονταν μεταξύ τους και κατέγραψε τις συνομιλίες τους, διάρκειας 10-12 λεπτών, σε βίντεο.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες ανέφεραν το επίπεδο έλξης που ένιωσαν για το συνομιλητή τους.

Ο Dr Hall και οι συνεργάτες του μελέτησαν τις αντιδράσεις, τις κινήσεις και τη γενικότερη συμπεριφορά τους για να διαπιστώσουν ποιο "σημάδια
φλερτ" χρησιμοποιούσε ο καθένας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι, σε γενικές γραμμές, στα τρία πρώτα λεπτά μιας συνομιλίας οι συμμετέχοντες έριχναν μια ερωτική ματιά στο συνομιλητή τους, αν ένιωθαν έλξη γι’ αυτόν. Ακόμη, έκαναν κομπλιμέντα και ήταν γενικότερα πιο θετικοί, συμφωνώντας με όσα μπορεί να έλεγαν, όντας ενθαρρυντικοί ή κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι.

Στα επόμενα τρία λεπτά, γίνονταν ακόμα πιο καταφατικοί και έκαναν ακόμη περισσότερα κομπλιμέντα. Επίσης, σε αυτό το στάδιο άρχιζαν να εμφανίζονταν και οι πρώτες χειρονομίες, με τους συμμετέχοντες να έχουν ανοιχτές τις παλάμες τους όταν μιλούσαν.

Στα επόμενα τρία λεπτά, άρχιζαν πλέον να μη βασίζονται στα κομπλιμέντα, με τους άντρες να κοιτούν επίμονα τις γυναίκες που έβρισκαν ελκυστικές και τις γυναίκες να μοιράζονται ήδη προσωπικές λεπτομέρειες με τους άντρες που τους ενδιέφεραν.

Στα τελευταία τρία λεπτά (9-12) της συζήτησης, το "θετικό σημάδι" που πρέπει να αναζητά ένας άντρας είναι αν η γυναίκα που έχει απέναντί του χαμογελά και γελά και αν χρησιμοποιεί τα χέρια της για να εκφράζεται.

Από την άλλη οι γυναίκες πρέπει να παρατηρούν αν ο άντρας έχει χαμηλώσει τον τόνο της φωνής του από την αρχή της συζήτησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται την αμερικανική έρευνα, ένα από τα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι το ραντεβού δεν πηγαίνει και τόσο καλά, είναι το σταύρωμα των ποδιών σε οποιοδήποτε στάδιο της συζήτησης. Ακόμη, όταν κανείς αγγίζει τα χέρια, το στήθος ή τα μαλλιά του δείχνει ότι έχει αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του για τον άλλο.

Πώς το φλερτ σας να έχει αποτέλεσμα μέσα σε 12 λεπτά

AD