Ατάκες χειρότερες από το "Σε βλέπω σαν φίλο" - Plus365

PLUS365

Breaking

Home Top Ad

Ατάκες χειρότερες από το "Σε βλέπω σαν φίλο"

Ατάκες χειρότερες από το "Σε βλέπω σαν φίλο" Με βαριά καρδιά θυμόμαστε και κάνουμε μία σούμα όλες εκείνες τις φορές που θα βγαίναμε γυμνοί στο δρόμο υποστηρίζοντας το 'καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς'. Ή έστω να πίνεις.

Εμπειρίες. Οτιδήποτε και αν συμβαίνει στην ερωτική μας ζωή, είτε αυτό είναι σχέση είτε one night stand, η μία και μοναδική ερωτική συνεύρεση στα θανοασκητίστικα, στο τέλος, αυτό αποθηκευθεί και θα 'τακτοποιηθεί' στο μυαλό μας ως μία ακόμη εμπειρία.

Μία εμπειρία που θα θυμόμαστε και θα γελάμε από αυτοσαρκασμό ή ικανοποίηση. Μία εμπειρία που πολύ αργότερα, με το πι ανά χείρας θα διηγούμαστε στα εγγόνια μας όταν αυτά θα μας περιγράφουν με κλαμένα μάτια την πρώτη τους ερωτική απογοήτευση.

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν έχω ιδέα αν υπάρχει αυτός ο παππούς ή η γιαγιά που πράγματι το κάνει αυτό με τα εγγόνια του ή πρόκειται περί ενός ακόμη αστικού μύθου. Όταν μεγαλώσω τόσο, θα προσπαθήσω να θυμηθώ να το τσεκάρω.

Τέλος πάντων.

Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να δώσουμε ένα φιλικό 'been there done that' πατ πατ στον ώμο των αντρών που έχουν ακούσει από το κορίτσι που κάτι πήγαινε να γίνει αλλά δεν έγινε ποτέ εκείνο το εκνευριστικά εκνευριστικό 'Σε βλέπω σαν φίλο'. Εκείνο το 'Σε βλέπω σαν φίλο' που μία που το ακούς και μία που θέλεις να κλείσεις με τα χέρια τα αυτιά και να κάνεις σβούρες γύρω από το τραπέζι όπως κάνουνε τα μικρά παιδιά κάθε φορά που ακούν κάτι που δεν τους αρέσει.

Δεν θέλω να σχολιάσω το 'κρίμα' της φράσης γιατί δεν η φάση 'την κλαίμε τη μακαρίτισσα' δεν είναι του τύπου μου. Το μόνο που έχω να πω επ'αυτού είναι ότι παιδιά, αλήθεια, υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα να ακούσετε από το στόμα μίας γυναίκας. Πάρα πολύ.

Και επειδή δεν είναι ωραίες οι αερολογίες, ας τα δούμε μαζί:

"Σου αξίζει κάτι καλύτερο"

Τι θέλει πραγματικά να σου πει: Σκέφτομαι άλλον | Έχω άλλον | Θα γυρίσω στον πρώην μου.

Τι της απαντάς: 'Μα, εγώ εσένα θέλω'.

Τι πρέπει να της απαντήσεις: 'Έχεις δίκιο'.

Γιατί έχει. Τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές έχει δίκιο. Και δεν το λέω φεμινιστικά. Και εσύ να ήσουν στη θέση της, το ίδιο ακριβώς θα πίστευα. Γενικότερα, αυτός που το λέει, κάτι ξέρει και το λέει.

"Δεν μου βγαίνει το σεξουαλικό"

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχουν επεξηγήσεις. Πρόκειται για μία πέρα για πέρα ειλικρινής ατάκα που ναι, σου δένει άνετα τη θηλιά στο λαιμό και σε στέλνει στο διάολο. Εντάξει, όμως προσπάθησε να μην το πάρεις τόσο προσωπικά. Συμβαίνουν αυτά.

(Δεν βοήθησα, το ξέρω, σταματάω να γράφω, αλλάζω παράγραφο)

"Είμαι κολλημένη με άλλον"

Τι μπορεί να θέλει πραγματικά να σου πει: Δεν σε θέλω και τόσο πολύ ώστε να μπω μαζί σου σε σχέση. Πολλές φορές, αυτή η ατάκα είναι τόσο κλασικά αποκρουστική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αυτές τις περιπτώσεις. Σε φάση 'δεν φταις εσύ'.

Τι της απαντάς: 'Μπορώ να σε ξεκολλήσω από αυτόν'.

Αλήθεια; Αυτό της απαντάς;

"Θέλω να μιλήσουμε"

Χωρίς επεξήγηση γιατί δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η επεξήγηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν μία γυναίκα πετάει την ανωτέρω ατάκα, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά. Απομάκρυνε αιχμηρά αντικείμενα και για το καλό του κόσμου, καλύτερα πείτε τα σπίτι. Όχι έξω. Ο πολιτισμός δεν φτιάχτηκε για αυτήν την ατάκα. Πώς να το κάνουμε.

"Είμαι λεσβία"

Ναι, υπάρχει και αυτή η περίπτωση. Μπορεί με την κοπέλα που έχεις απέναντί σου να ταιριάζετε σε περισσότερα πράγματα από όσα νομίζεις. Μπορεί να έχετε το ίδιο γούστο για παράδειγμα.

Ναι, εντάξει είναι μαχαίρι στην καρδιά. Και γερό χαστούκι. Και κουράγιο τι να πω δεν ξέρω.

"Έχω γκόμενο"

Εδώ, τα χέρια δεμένα. Και όχι, ΟΧΙ, μην πας να την διεκδικήσεις για το Θεό, δεν ζούμε στην εποχή του Σαίξπηρ, σιγά μην τον καλέσεις και σε μονομαχία. Ειλικρινά, άσε αυτά τα εγωιστικά και μείνε μακριά. Για να γλιτώσεις. Τα έχουμε πει.

"Δεν φταις εσύ, εσύ τα κάνεις όλα σωστά"

Τι θέλει πραγματικά να σου πει: Έχω αρχίσει και σκέφτομαι άλλον | Είμαι με άλλον | Βαρέθηκα.

Τι της απαντάς: 'Τότε ποιος φταίει;'

Ο Θεός. Μην κάνεις τέτοιες ερωτήσεις, σε παρακαλώ.

"Είμαι σε περίεργη φάση"

Τι θέλει πραγματικά να σου πει: Δεν έχω ξεπεράσει πρώην μου. | Θέλω κάποιον αλλά δεν με θέλει ή μου το παίζει δύσκολος. |  ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

Και πραγματικά, μην μπλέξεις. Δεν πρόκειται να βγει κάτι καλό. Αν το μυαλό της δεν είναι εξαρχής σε σένα, βράσε ρύζι. Θα σε αφήσει με την πρώτη ευκαιρία. Σύξυλο.

"Δεν μπορείς να είσαι προτεραιότητά μου αυτήν την στιγμή"

Αν με ρωτάς, δεν υπάρχει πιο ειλικρινές και ταυτόχρονα πιο 'τι μου λέει τώρα' πράγμα να σου πει μία γυναίκα. Προφανώς και σημαίνει ότι δεν σε θέλει πολύ αλλά ταυτόχρονα, δεν θέλει και να σε παιδέψει και αυτό είναι προς τιμήν της. Και δεν ακούω κουβέντα επ'αυτού. Το μόνο κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ενδέχεται να σε βάλει στο τριπάκι του 'θα 'γίνω προτεραιότητά σου'.

Αλλά όπως λέει και ένας σεξιστής φίλος μου, αυτές είναι γυναικείες σκέψεις και ατάκες.

Γενικά, αν θες τη δική μου γνώμη, ξέχωρα από φύλα, μην προσπαθήσεις να αλλάξεις κανένα. Δεν θα βγει. Ποτέ δεν βγαίνει.

oneman.gr

[ads2]Ατάκες χειρότερες από το "Σε βλέπω σαν φίλο"

AD