Συνηθισμένα λάθη στις σχέσεις! Μείνετε μακριά από το νούμερο 9 !!! - Plus365

PLUS365

Breaking

Home Top Ad

Συνηθισμένα λάθη στις σχέσεις! Μείνετε μακριά από το νούμερο 9 !!!

Και ενώ παίζεις ξανά και ξανά στιγμές του έρωτά σας στο βίντεο του μυαλό σου, παράλληλα προσπαθείς να βρεις τα λάθη που δεν σπουδαιολόγησες και έφεραν το χωρισμό! Μάθε τώρα, ποιά είναι τα 12 πιο δημοφιλή λάθη στις σχέσεις, για να γνωρίζεις πώς θα τα αποφύγεις την επόμενη φορά!

1. Τσακωμοί για ασήμαντες αιτίες: σίγουρα το καπάκι της τουαλέτας που άφησε ανοιχτό είναι εκνευριστικό για λόγους που εκείνος δεν θα καταλάβει ποτέ. Το ίδιο και η απροθυμία του να ζητήσει οδηγίες, που ήταν αυτή που σας έκανε να χαθείτε στη μέση του πουθενά. Όμως, σκέψου ότι ακόμα και τέτοιοι μικρο- εκνευρισμοί, μπορούν να βγουν εκτός ελέγχου και να σας πικράνουν. Κάθε φορά που θα νιώθεις το δίκιο να σε πνίγει για μια χαζομάρα που θα κάνει ο αγαπημένος σου, επανάλαβε: ?Είμαι τυχερή που έχω αυτή τη σχέση και αυτόν τον άνθρωπο στο πλευρό μου! Δεν θα αφήσω αυτό το το πταίσμα να με παρασύρει.

2. Δεν μιλάμε πια, δεν μιλάμε: ένας μεγάλος εχθρός στη σχέση, είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Σιγά σιγά και όσο μπαίνετε στη ρουτίνα; της καθημερινότητας , κινδυνεύετε να σταματήσετε να μιλάτε και να γίνετε σαν εκείνα τα ζευγάρι που κάθονται στο εστιατόριο χωρίς να έχουν τίποτα να πουν! Μην αφήσεις αυτό το λάθος να χτυπήσει και την δικιά σου σχέση. Προσπάθησε να βλέπεις τις ειδήσεις ή να μιλάς για διάφορες μικροστιγμές της καθημερινότητας με τον αγαπημένο σου. Ακόμα και ο καφές ου σου χύθηκε κατά λάθος το πρωί, είναι μια πληροφορία που αξίζει να μοιραστείς μαζί του, κάνοντας καλαμπούρι για το πόσο απρόσεκτη είσαι.

3. Κρεβατομουρμούρα αργά το βράδυ: το κρεβάτι είναι χώρος ιερός και δεν πρέπει να πλήττεται από ανούσιους καυγάδες, γιατί κάποια στιγμή δεν θα θέλετε να ξαπλώνετε μαζί. Άφησε την μουρμούρα εκτός κρεβατιού και ειδικά τις βραδυνές ώρες, που και οι δυο είστε κουρασμένοι και κινδυνεύετε να πείτε κουβέντες βαριές και ασήκωτες! Φρόντισε να κάνεις τα παράπονά σου, τη στιγμή που νιώθεις να πνίγεσαι και να μην τα μαζεύεις για το τέλος της ημέρας και ειδικά στο κρεβάτι. Εκεί, κάνουμε μόνο... άλλα πράγματα.

4. Οι κακιές πεθερούλες: ούτε η μαμά του αλλά ούτε και η δική σου δεν έχουν πρόθεση να διαλύσουν το δεσμό σας. Τουλάχιστον όχι ενσυνείδητα γιατί υποσυνείδητα οι κακιές και παρεμβατικές πεθερές μπορούν να βάλουν βόμβα στα θεμέλια και της πιο γερής σχέσης. Κάντε μια συμφωνία εξαρχής με τον καλό σου (ακόμα κι αν απλά συζείτε ή δεν έχετε κανένα σχέδιο γάμου) για τις μέρες και τον τρόπο που θα παρεμβαίνουν οι γονείς του καθενός στο δεσμό σας. Ορίστε συγκεκριμένες ημέρες επισκέψεων και βάλτε μέτρο στις "αγνές" συμβουλές μητέρα και πεθεράς!

5. Το ρομάντζο που χάθηκε στο δρόμο: στην αρχή κάθε σχέσης, τα δύο μέλη και ειδικά τα αρσενικά τείνουν να βγάζουν ρομαντισμό και τρυφερότητα στο μέγιστο βαθμό. Αρχικά λοιπόν, σου έφερνε τριαντάφυλλα για κάθε μήνα που κλείνατε μαζί, σου τηλεφωνούσε απλά για να σου πει σ' αγαπώ, για να μην θυμηθούμε τα ερωτικά μηνύματα που σου άφηνε στον καθρέφτη! Στη διάρκεια της σχέσης, όλοι και όλες τείνουμε να χάνουμε το ρομαντισμό μας και μάλιστα χωρίς να το καταλάβουμε! Φρόντισε λοιπόν να φιλάς τον αγαπημένο σου κάθε πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά. Φρόντισε να βγαίνετε μαζί σαν ραντεβού τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μην χάνετε την οικειότητα μεταξύ σας και το άγγιγμα είναι κάτι που θα την αυξήσει!

6. Το σεξ που έγινε ρουτίνα ή το αντίθετο: μέσα σε μια πολυετή σχέση, το πρώτο πάθος σβήνει γρήγορα και τείνουμε να κάνουμε σεξ όπως ακριβώς ζούμε και την πολυάσχολη ζωή μας: γρήγορα και χωρίς να προλαβαίνουμε να το ευχαριστηθούμε. Αυτό μπορεί να κάνει το σεξ μεταξύ σας άκρως βαρετό ή το αντίθετο. Κάποιες φορές μέσα στη σχέση, οι άνθρωποι χαλαρώνουν υπερβολικά ίσως, και νιώθουν έτοιμοι να ζητήσουν τα πάντα όλα στο σεξ. Και στις δύο περιπτώσεις, το κλειδί είναι η επικοινωνία. Μιλήστε, εκμυστηρευτείτε τις φαντασιώσεις σας, τι σας φτιάχνει και τι σας χαλάει χωρίς φόβο αλλά με πάθος.

7. Για τα λεφτά τα κάνεις όλα: το σεξ και τα ζητήματα θρησκείας αποτελούν τις συμπληγάδες πέτρες για κάθε σχέση που ήθελε να προχωρήσει. Όλα αυτά κάποτε, γιατί σήμερα τα ζευγάρια έχουν άλλες δυσκολίες, τύπου οικονομικού. Ειδικά για τα ζευγάρια που αποφασίζουν να συζήσουν, το ζήτημα των χρημάτων πρέπει να συζητηθεί αρκετά νωρίς, για να μην χρειαστεί να χωρίσετε με εξώδικα και μηνύσεις για τα λεφτά που του έφαγες ή για την διατροφή που δεν σου πλήρωσε!

8. δεν προσπαθείτε γι' αυτή τη σχέση πια: σκέψου την εποχή που ξεκινήσατε να βγαίνετε μαζί! Πόση ώρα σου έπαιρνε να ετοιμαστείς, να βαφτείς, να φτιάξεις μαλλί και νύχια και αναλογίσου πώς εμφανίζεσαι σήμερα μπροστά του σαν το μπάζο! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για εκείνον, που έχει να σου κάνει δωράκι ή κάποια ρομαντική έκπληξη εδώ και καιρό. Αυτή η έλλειψη σεβασμού και ενδιαφέροντος του ενός για τον άλλο, σύντομα θα σας φέρει στο χωρισμό. Κι αυτό γιατί όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στη ζωή, εφόσον τα αφήσεις θα σε αφήσουν!

9. Ξενοκοιτώ, ξενοκοιτάς: αν υπάρξει ένα τρίτο πρόσωπο μέσα στη σχέση, αν παρατηρείς τα αρσενικά που κυκλοφορούν όλο και περισσότερο, αυτό δεν σημαίνει ότι ξεπέρασες την μυωπία που σε ταλαιπωρούσε, αλλά μάλλον έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου για εκείνον. Τώρα, αν εκείνος που έχει τη σχέση ή τα εξωσχεσιακά χτυποκάρδια είναι ο καλός σου, σίγουρα είναι απόφαση δική σου το τι θα κάνεις από εκεί και έπειτα μαζί του!

10. Ζήλεια μου: στην αντίπερα όχθη από την έλλειψη ενδιαφέροντος, βρίσκεται η υπερβολική ζήλεια. Δεν γίνεται κάθε στιγμή να σκέφτεσαι ότι θα ξυπνήσει μέσα του το πράσινο τέρας, ο Χαλκ της ζήλειας! Όταν ένας από τους δύο υποφέρει από τέτοια έλλειψη εμπιστοσύνης προς το άλλο του μισό, είναι πολύ σημαντικό να ζητήσει βοήθεια για αυτό από κάποιον ειδικό. Η ζήλεια που ξεπερνά τα όρια και μπορεί να γίνει επικίνδυνη για ένα από τα δύο μέλη ενός δεσμού, είναι αρκετή για να διαλύσει και την ίδια τη σχέση.

11. Που πάει αυτή η σχέση; Η κουβέντα για το πού πηγαίνει αυτή η σχέση, πρέπει να γίνεται στο σημείο που ο ένας από τους δύο επιθυμεί να προχωρήσει σε ένα επόμενο στάδιο. Σίγουρα, εμείς οι γυναίκες είμαστε πάντα περισσότερο έτοιμες να κάνουμε το επόμενο βήμα στο δεσμό μας. Αυτό βέβαια, απέχει πολύ από το να τον παρακαλάς να κοιμηθεί ένα βράδυ μαζί του και αυτός να αρνείται πεισματικά επειδή δεν τον αφήνει η μαμά του. Αν θέλεις μωρό, καλύτερα να κάνεις ένα, παρά να βγαίνεις με ένα! Όταν μάλιστα, δύο άνθρωποι βρίσκονται σε αρκετά διαφορετική φάση της ζωής τους, το μόνο λάθος που μπορείς να κάνεις, είναι να περιμένεις να έρθει στη φάση που βρίσκεσαι εσύ, καταπιεσμένη σε μια σχέση που δεν σε αντιπροσωπεύει!

12. Δευτέρα μπορείς; Όχι, όχι: όταν πρωτογνωριστήκατε, φροντίζατε να κάνετε μια σειρά δραστηριοτήτων μαζί: πηγαίνατε στα μαγαζιά, σινεμά ή θέατρο και γενικά φροντίζατε να περνάτε το χρόνο σας μαζί. Τώρα πια, ακόμα και στον ίδιο χώρο να βρίσκεστε, δεν ανταλλάσσετε ούτε κουβέντα. Προσπάθησε να οργανώσεις τον χρόνο σου έτσι, ώστε να ξαναγνωριστείς με τον καλό σου. Βρείτε νέα χόμπι και κοινές ασχολίες π ου θα σας δέσουν. Γιατί μπορεί το πολύ μαζί να σκοτώνει αλλά και με το πολύ μακρυά, δεν θα δεις γιατρειά! Άλλωστε, η συντροφικότητα είναι ένα από τα πράγματα που θα σας κρατήσουν μαζί, μόλις παρέλθει το μεγάλο πάθος και ο έρωτας των πρώτων ετών.
Συνηθισμένα λάθη στις σχέσεις! Μείνετε μακριά από το νούμερο 9 !!!

AD