Η Ποινή του 30χρονου που Κλώτσησε το Γατάκι στην Αιδηψό - Plus365

PLUS365

Breaking

Home Top Ad

Η Ποινή του 30χρονου που Κλώτσησε το Γατάκι στην Αιδηψό

Η Ποινή του 30χρονου που Κλώτσησε το Γατάκι στην Αιδηψό

Η Ποινή του 30χρονου που Κλώτσησε το Γατάκι στην Αιδηψό  Λιχάδας, στην Αιδηψό για πλημμέλημα αποφάσισε ο Εισαγγελέας Χαλκίδος, σύμφωνα με το evima.

Ο 30χρονος συλληφθείς αυτή τη στιγμή περνάει αυτόφωρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος του θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης. Σημειώνεται ότι το πλημμέλημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.

Ο 30χρονος έφτασε στο δικαστικό μέγαρο Χαλκίδας λίγο μετά τις 10.40 το πρωί, κατηγορούμενος για παράβαση της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με τις αρχές προηγήθηκε τηλεφωνική καταγγελία σήμερα μεσημβρινές ώρες από Φιλοζωικό σωματείο της Εύβοιας, αναφορικά με ανάρτηση βίντεο σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, σχετικά με κακοποίηση ζώου (γάτας) σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, της ευρύτερης περιοχής της Αιδηψού Ευβοίας, περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή (01-05-2022) απογευματινές ώρες.
 

Από την έρευνα που ενήργησαν οι ανωτέρω Υπηρεσίες και τα στοιχεία που προέκυψαν, κατέστη δυνατή η άμεση ταυτοποίηση και σύλληψη του ατόμου που προέβη στην προαναφερόμενη πράξη.
 

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας. 

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, καθώς το ζώο δεν θανατώθηκε αλλά υπέστη κακοποίηση.
 

Σεσημασμένος και η αδιαφορία της παρέας

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε ότι ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι στην ταβέρνα είναι παλιός γνώριμος των αρχών. 

 Ο συγκεκριμένος που συνελήφθη χθες στην Αιδηψό είναι σεσημασμένος. Πριν πέντε χρόνια για σημαντική ποσότητα ναρκωτικών. Είχε συλληφθεί και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης και τώρα τα βίαια ένστικτά του θέλησε να τα ξεσπάσει με αυτό τον τρόπο σε ένα ζωάκι.

Οι ποινές που θα αντιμετωπίσει θα εξαρτηθούν από το ποια κατηγορία ακριβώς θα του απαγγείλει η εισαγγελική Αρχή, πάντως ο νόμος σε γενικές γραμμές είναι αυστηρός στις πιο σκληρές περιπτώσεις έχει το περιθώριο και για πολύ υψηλά πρόστιμα και για αρκετά χρόνια φυλάκισης. 

Αυτό που με στεναχώρησε όμως είναι ότι όλη παρέα, από αυτά τουλάχιστον που βλέπουμε στο βίντεο, συμμετείχε σε αυτή τη βασανιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά».
 

Πηγή: www.skai.gr

AD